Mix de legume cu usturoi si ghimbir din: dovleac, apa, sos de soia, tahini, otet de orez, fulgi de ardei iute, seminte de susan, ulei, ciuperci, ardei gras, telina, ceapa, mazare, ghimbir, usturoi, carne gatita. Reteta low carb Ingrediente: 240gr dovleac copt, rupt fasii cu o furculita 30ml apa 3 linguri sos de soia 5 […]
Chec cu ceai verde si fructe de padure
PrinteazaChec cu ceai verde si fructe de padure din: oua, zahar pudra, unt, faina, zmeura, afine, ceai verde, fistic, praf de copt, sare.
Ingrediente :
- 3 oua intregi
- 1 galbenus
- 150 g zahar pudra
- 200 g unt + 30 g pentru uns tava
- 160 g faina
- 100 g zmeura
- 100 g afine
- 1 lingurita cu varf de ceai verde
- 50 g boabe de fistic
- 1/2 plic praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C si ungeti cu unt o tava de chec. Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si bateti-le pana ce incep sa se albeasca.
Topiti untul, varsati-l in castron si adaugati praful de copt, 1 varf de cutit de sare si faina.
Amestecati din nou si incorporati apoi ceaiul verde, fructele si fisticul.
Dupa ce le-ati amestecat pe toate usor, varsati compozitia in tava, bagati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 45 de minute.
Daca vi se pare ca se coloreaza prea repede, acoperiti checul cu folie de aluminiu.
Dupa ce-l scoateti din cuptor, rasturnati-l si abia cand s-a racit, taiati-l felii.
Pofta buna!
Platou Țărănesc Românesc din: carne de porc, carnati de casa, slanina afumata, branza de burduf, telemea de oaie, rosii, ardei grasi, castraveti murati, ceapa rosie, paine de casa. Descoperă rețeta tradițională , o combinație perfectă de gust și istorie, încărcată cu arome autentice românești. Bogată în proteine și perfectă pentru un prânz sățios sau o […]