Chec cu ciocolata alba si stafide

Printeaza

Chec cu ciocolata alba si stafide din: chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei.

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 2 căni zahăr
  • 2 1/2 căni făină
  • 12 linguri apă fiartă şi răcită
  • 100 g ciocolată albă rasă
  • 100 g stafide
  • 1 esenţă rom
  • ulei pentru uns tava
  • o mână de făină pentru

Mod de preparare:

Pui stafidele la in muiat in esenta de rom. Separi albusurile de galbenusuri.

Baţi albuşurile spuma tare cu 1 cană de zahăr, iar gălbenuşurile le freci cu cea­laltă cană de zahăr şi cu un praf de sare, timp de 10 minute, apoi adaugi pe rând cele 12 linguri de apă călduţă.

Albuşurile spumă le combini cu gălbenuşurile şi adaugi făina în ploaie, lei 3 tăvi de chec, le ungi cu ulei şi le tapetezi cu făină.

Din compoziţia obţinută opreşti 1/4 şi restul de compoziţie o torni în cele 3 tăvi. în par­tea oprită adaugi ciocolata albă, cacaua, stafidele scurse şi torni compoziţia obţinută peste cea din tavă.

Cu aju­torul unei furculiţe, amesteci cele 2 compoziţii din fieca­re tavă şi vei obţine diverse forme.

Pui tăvile în cupto­rul încins pentru aproximativ 15 minute, după care reduci focul. în primele 15 minute nu umbla la cuptor.

Laşi la cup­tor 40-45 de minute, timp în care întorci tăvile.

 

Chec cu ciocolata alba si stafide

Chec cu ciocolata alba si stafide

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.