Chec de ciocolată cu pere

Printeaza

Chec de ciocolata cu pere din: unt nesarat, zahar brun, cacao, ciocolata, migdale, faina, pere, pesmet, praf de copt, oua si portocale.

Ingrediente:

  • 300 g unt nesarat
  • 300 g zahar brun
  • 150 de cacao
  • 50 de ciocolata
  • 120 de migdale macinate
  • 200 g faina
  • 4-5 pere zemoase si dulci
  • 10 linguri pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • 5 oua
  • 1 potocala

 

Mod de preparare:

Se unge cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt o formă de chec. Seîncinge cuptorul la 18o°C.

Se amestecă untul cu zahărul până când se obţine o cremă densă şi albicioasă. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, apoi coaja şi zeama de portocală.

Se adaugă făina, praful de copt, migdalele măcinate şi cacaua. Se omogenizează bine. Se topeşte la bain mărie ciocolata şi seînglobeazăîn compoziţie.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se toarnă şi ele peste amestecul de făină şi gălbenuşuri.Perele se curăţă de coajă şi se taie unele rondele şi altele cubuleţe mici. Cele tăiate cubuleţe se adaugă în aluat.

Se presară puţin pesmet în forma de chec şi se pun perele tăiate rondele. Deasupra lor se presară din nou pesmet şi apoi se toarnă aluatul de chec. Se dă tava la cuptor pentru 50 de minute. Se verifică dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.

Dacă scobitoarea iese uscată, atunci checul este gata.Prăjitura se lasă puţin să se răcească în tavă şi apoi se răstoarnă pe un platou.

Chec de ciccolată cu pere

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.