Chec de ciocolată cu ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de chec de ciocolata cu ricotta din: faina, ricotta, ciocolata menaj, zahar, alune, unt, oua, zahar vanilat, drojdie, lapte, pesmet, sare si zahar pudra.

Ingrediente:Chec de ciocolată cu ricotta

  • 250 g faină albă
  • 100 g ricotta
  • 100 g ciocolată menaj
  • 200 g zahăr
  • 100 g alune
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 linguri drojdie uscată
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingură pesmet
  • sare

pentru decor:

  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare bate îndelung ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Trebuie să obţii o compoziţie spumoasă. Toarnă în fir subţire untul topit la bain-ma­rie sau în cuptorul cu microunde.

Incorporează ricotta, un praf de sare, zahărul vanilat şi faina cernută îm­preună cu drojdia. Dacă rezultă o compoziţie prea densă, toarnă puţin lapte.

Adaugă alunele tăiate mare. Pune cio­colata şi laptele într-o crăticioară, topeşte-o la bain-marie şi încorporeaz-o în compoziţie.

Toarnă totul într-o formă de chec unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Coace 55 de minute la 150° C. Lasă checul să se răcească şi înainte de a-l servi presară-l cu zahăr pudră.

Chec de ciocolată cu ricotta

Chec de ciocolată cu ricotta

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.