Chec de ciocolată cu ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de chec de ciocolata cu ricotta din: faina, ricotta, ciocolata menaj, zahar, alune, unt, oua, zahar vanilat, drojdie, lapte, pesmet, sare si zahar pudra.
- 250 g faină albă
- 100 g ricotta
- 100 g ciocolată menaj
- 200 g zahăr
- 100 g alune
- 50 g unt
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 linguri drojdie uscată
- 2 linguri lapte
- 1 lingură pesmet
- sare
pentru decor:
- zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un castron mare bate îndelung ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Trebuie să obţii o compoziţie spumoasă. Toarnă în fir subţire untul topit la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Incorporează ricotta, un praf de sare, zahărul vanilat şi faina cernută împreună cu drojdia. Dacă rezultă o compoziţie prea densă, toarnă puţin lapte.
Adaugă alunele tăiate mare. Pune ciocolata şi laptele într-o crăticioară, topeşte-o la bain-marie şi încorporeaz-o în compoziţie.
Toarnă totul într-o formă de chec unsă cu unt şi presărată cu pesmet. Coace 55 de minute la 150° C. Lasă checul să se răcească şi înainte de a-l servi presară-l cu zahăr pudră.
Chec de ciocolată cu ricotta
Pofta buna!