Chec simplu cu ciocolata din: oua, zahar, unt, cacao, ciocolata, lapte, faina. Ingrediente: 4 ouă 160 g zahăr 200 g unt 15 g cacao 1 tabletă ciocolată (90 g) 3 linguri lapte 130 g făină Mod de preparare: Se mixează untul împreună cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi laptele, cantitatea de cacao şi ciocolata […]
Chec cu ciocolata
PrinteazaChec cu ciocolata din: oua, faina, unt, zahar, ciocolata menaj, cacao, praf de copt, esenta de rom, sare si frisca.
Ingrediente:
- 6 oua
- 100 g faina
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 100 g ciocolata menaj
- 1 lingura cu cacao
- 1 pliculet cu praf de copt
- esenta de rom
- sare
glazura:
- 100 g ciocolata
- 2 linguri cu frisca lichida
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se topeşte şi totul devine o cremă fină. Adaugă untul, ciocolata rasă şi esenţă de rom după gust.
Separat, bate albuşurile cu un strop de sare şi încorporează-le în crema de mai sus, cu făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua.
Toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină. Dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minate.
Scoate doar după ce scobitoarea-test iese curată din prăjitură. Lasă să se răcească în formă şi scoate checul pe un platou.
Intre timp, topeşte ciocolata la bain-marie împreună cu frişca lichidă şi un strop de esenţă de rom.
Toarn-o cât este călduţă în forma de chec, curăţată şi uscată între timp, şi uniformizează pe toată suprafaţa tăvii de copt.
Aşază deasupra checul răcit şi lasă la frigider până
Chec cu ciocolata
Pofta buna!
Pofta buna!