Chec cu crema de miere
PrinteazaO reteta de chec cu crema de miere din: faina, cacao, ghimbir, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, unt, zahar brun, melasa, ou, miere, smantana, nuca, esenta de rom, ciocolata de menaj, lapte, alune si bombonele decorative.
pentru blat:
- 2-1/2 cani faina
- 3 linguri cacao
- 1 lingura ghimbir macinat
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1/2 cana unt
- 1/2 cana zahar brun
- 1 cana melasa
- 1 ou
- 1 cana apa fiarta
pentru crema:
- 400 g miere
- 100 ml smantana dulce
- 150 g nuca macinata
- 200 g unt
- 1/2 fiola esenta de rom
pentru glazura:
- 100 g ciocolata de menaj neagra
- 2-3 linguri lapte
pentru decor:
- 50 g alune nesarate
- bomboane decorative
Mod de preparare:
Amesteci făina cu cacaua, ghimbirul, praful de copt, bicarbonatul şi scorţişoara. Mi¬xezi spumă untul cu zahărul şi melasa. Când amestecul e omogen, adaugi oul şi încorporezi amestecul de făină şi apa, turnându-le alternativ şi mixând continuu.
Torni compoziţia într-o tavă de chec mai mare, unsă şi tapetată, şi coci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Laşi să se răcească şi tai checul pe lungime în trei.
Pentru cremă, amesteci mierea cu smântână şi o încălzeşti la bain-marie. înainte să dea în clocot, adaugi nuca măcinată şi esenţa de rom şi omogenizezi. Laşi să se răcorească şi încorporezi untul.
Pentru glazură, topeşti ciocolata la bain-marie cu laptele şi amesteci energic. Intinzi pe primul blat crema, aşezi al doilea blat, torni 1/4 din glazură, pui ultimul blat şi îmbraci totul în restul de glazură. Decorezi cu alune măcinate şi bombonele decorative.
Chec cu crema de miere
Pofta buna!