Chec cu cremă

Printeaza

Chec cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie.

Ingrediente:Chec cu crema

  • 300 ml cafea tare, rece
  • 50 ml Amaretto
  • 400 g piscoturi
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 250 g branza de vaci
  • 200 g frisca
  • 75 g ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Se amestecă lichiorul şi cafeaua şi se înmoaie pişcoturile. Setapetează cu pişcoturi fundul şi marginile unei forme de chec îmbrăcate în prealabil cu folie alimentară şi se dă la rece. Se separă ouăle.

Se pun gălbenuşurile şi zahărul într-un castron şi se bat cu telul la bain-marie până se obţine un amestec cremos.

La final se bat deasupra unei băi de apă rece, apoi se adaugă mascarpone şi brânza dulce. Se bate frişca bine şi se încorporează cu grijă în cremă. Se dă ciocolata pe râzătoare şi se adaugă cca 3/4  în cremă.

Se toarnă jumătate din cremă în forma tapetată cu pişcoturi. Pe mijloc se aşază pe lung câteva pişcoturi înmuiate în cafea şi se toarnă şi restul cremei.

Se uniformizează şi se acoperă prăjitura cu restul pişcoturilor. Se acoperă apoi cu folie alimentară şi se dă cca 4 ore la frigider. înainte de servire presăraţi prăjitura cu ciocolată.

Chec cu cremă

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • crema de oua

2 comentarii

  1. A iesit bun checul cu crema, arata bine, dar vreau sa stiu

  2. @Florica – Putina coerenta in ce scrii pe aici 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.