Chec cu cremă
PrinteazaChec cu crema din: cafea, amaretto, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, branza de vaci, frisca si ciocolata amaruie.
- 300 ml cafea tare, rece
- 50 ml Amaretto
- 400 g piscoturi
- 4 oua
- 100 g zahar
- 500 g mascarpone
- 250 g branza de vaci
- 200 g frisca
- 75 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se amestecă lichiorul şi cafeaua şi se înmoaie pişcoturile. Setapetează cu pişcoturi fundul şi marginile unei forme de chec îmbrăcate în prealabil cu folie alimentară şi se dă la rece. Se separă ouăle.
Se pun gălbenuşurile şi zahărul într-un castron şi se bat cu telul la bain-marie până se obţine un amestec cremos.
La final se bat deasupra unei băi de apă rece, apoi se adaugă mascarpone şi brânza dulce. Se bate frişca bine şi se încorporează cu grijă în cremă. Se dă ciocolata pe râzătoare şi se adaugă cca 3/4 în cremă.
Se toarnă jumătate din cremă în forma tapetată cu pişcoturi. Pe mijloc se aşază pe lung câteva pişcoturi înmuiate în cafea şi se toarnă şi restul cremei.
Se uniformizează şi se acoperă prăjitura cu restul pişcoturilor. Se acoperă apoi cu folie alimentară şi se dă cca 4 ore la frigider. înainte de servire presăraţi prăjitura cu ciocolată.
Chec cu cremă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crema de oua
A iesit bun checul cu crema, arata bine, dar vreau sa stiu
@Florica – Putina coerenta in ce scrii pe aici 🙂