Chec cu afine pentru cafea

Printeaza

Chec cu afine pentru cafea din: faina de grau spelta, faina de ovaz, sucanat, praf de copt, scortisoara, bicarbonat, lapte vegetal, faina de in, apa, vanilie, nuci, afine.

Ingrediente:Chec cu afine pentru cafea

  • 1 cană de făină de grâu spelta
  • 1 cană de făină de ovăz
  • 1/2 de cană de Sucanat
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 1/2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 cană de lapte vegetal
  • 2 înlocuitori de ouă (2 linguri făină de in cu 6 linguri de apă)
  • 1/4 de linguriţă de extract de vanilie
  • 1 cană de afine
  • 1/4 de cană de nuci tocate

PENTRU DECOR:

  • 3 linguri de Sucanat
  • 1/4 de cană de făină de grâu spelta
  • 1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Se amestecă făina, Sucanat, praful de copt, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu într-un bol potrivit.

Se amestecă laptele vegetal, înlocuitorii de ouă şi extractul de vanilie, într-un bol separat.

Se toarnă compoziţia lichidă în amestecul de făină şi se amestecă până la omogenizare.

Se adaugă şi afinele şi nucile.

Se întinde compoziţia într-o tavă care nu lipeşte de 22,5 x 22,5 centimetri.

Intr-un bol mic se amestecă făina, Sucanat şi scorţişoara. Se omogenizează cu o furculiţă şi se presară această garnitură peste compoziţie.

Se lasă la copt timp de 30 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centrul prăjiturii iese curată.

Se răceşte puţin înainte de servire.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.