Chec cu afine pentru cafea
PrinteazaChec cu afine pentru cafea din: faina de grau spelta, faina de ovaz, sucanat, praf de copt, scortisoara, bicarbonat, lapte vegetal, faina de in, apa, vanilie, nuci, afine.
- 1 cană de făină de grâu spelta
- 1 cană de făină de ovăz
- 1/2 de cană de Sucanat
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 1/2 linguriţe de scorţişoară măcinată
- 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1 cană de lapte vegetal
- 2 înlocuitori de ouă (2 linguri făină de in cu 6 linguri de apă)
- 1/4 de linguriţă de extract de vanilie
- 1 cană de afine
- 1/4 de cană de nuci tocate
PENTRU DECOR:
- 3 linguri de Sucanat
- 1/4 de cană de făină de grâu spelta
- 1/2 de linguriţă de scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Se amestecă făina, Sucanat, praful de copt, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu într-un bol potrivit.
Se amestecă laptele vegetal, înlocuitorii de ouă şi extractul de vanilie, într-un bol separat.
Se toarnă compoziţia lichidă în amestecul de făină şi se amestecă până la omogenizare.
Se adaugă şi afinele şi nucile.
Se întinde compoziţia într-o tavă care nu lipeşte de 22,5 x 22,5 centimetri.
Intr-un bol mic se amestecă făina, Sucanat şi scorţişoara. Se omogenizează cu o furculiţă şi se presară această garnitură peste compoziţie.
Se lasă la copt timp de 30 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centrul prăjiturii iese curată.
Se răceşte puţin înainte de servire.
Pofta buna!