Chec cu afine si mere
PrinteazaChec cu afine si mere din: faina, unt, oua, ciocolata neagra, praf de copt, zahar tos, miere, pudra de cacao, esenta de rom, sare, afine, iaurt.
- 125 g faina
- 125 g unt
- 250 g faina
- 4 oua
- 200 g ciocolata neagra
- praf de copt
- 200 ml zahar tos
- 175 ml miere
- o lingura pudra de cacao
- o lingurita de esenta de rom
- un sfert de lingurita de sare
- 200 g afine
- 400 ml iaurt
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe în bucăţi mai mici şi se pune într-o oală împreună cu untul. Se topesc la bain-marie, se lasă să se răcească şi se toarnă într-un bol. Se adaugă gălbenuşurile mixa¬te împreună cu sarea şi 75 ml miere, două linguriţe de praf de copt, pudra de cacao şi făina.
Se toarnă esenţa de rom, se mixează şi se adaugă albuşurile mixate separat împreună cu zahărul tos. Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec unsă cu unt şi presărată cu făină, se pun deasupra afinele spălate şi scurse de apă.
Se introduce în cuptor şi se coace la foc pctrivit 35-40 de minute, se lasă checul să se răcească 10 minute în tavă, apoi se scoate pe un gratar. Iaurtul se pune în castronele, se toarnă deasupra mierea rămasă şi se serveşte alături de felii de chec calde sau reci.
Este mai bine sa lasam checul sa se raceasca inainte sa-l taiem.
Chec cu afine si mere
Pofta buna!