Chec cu alune
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu:alune, unt, faina, oua, zahar, ciocolata, ness, praf de copt, sare, scortisoara, zahar pudra.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 200 g făina
- 5 ouă
- 250 g zahăr
- 100 g alune nesărate
- 50 g ciocolată
- 3 linguriţe ness
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă pudră de scorţişoară
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşurile mixate cu untul moale şi nessul dizolvat în puţină apă.
Pui alunele zdrobite, scorţişoara, ciocolata tăiată bucăţi mici şi amesteci uşor. Incorporezi făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute. Il laşi să se răcească în formă, îl scoţi şi-l presari cu zahăr pudră.
Pofta buna!