Chec cu anason si nucsoara
PrinteazaChec cu anason si nucsoara din: oua, miere, stafide, anason, praf de copt, ulei, nucsoara.
- 250 g miere
- 5 oua
- 50 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă nucşoară rasă
- 1/2 linguriţă anason
- 200 g stafide
Mod de preparare:
Se bat spumă 250 g miere cu 5 albuşuri şi 3 gălbenuşuri, se adaugă 50 ml ulei, 1/2 plic praf de copt şi se mai bate încă 5 minute. Se pune 1/2 linguriţă nucşoară rasă şi 1/2 linguriţă anason pisat peste compoziţie, apoi se adaugă 200 g stafide.
Se toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu ulei şi presărată cu făină; se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.
Pofta buna!