Chec cu anason
PrinteazaChec cu anason din: lapte, zahar, ulei, faina, lamaie, zahar vanilat, rahat, anason, bicarbonat.
- 1 pahar lapte
- 1 pahar zahăr
- 1/2 pahar ulei
- 10 linguri făină
- coaja rasă de la 1 lămâie
- zeamă de lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 4-5 bucăţele rahat
- 1 linguriţă seminţe de anason
- 1/2 linguriţă bicarbonat
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti un pahar cu volumul de 200 ml. Amesteci zahărul cu laptele, uleiul, coaja de lămâie proaspăt rasă şi zahărul vanilinat, până se dizolvă cristalele de zahăr.
Adaugi bicarbonatul stins în câteva picături de zeamă de lămâie şi făina cernută.
După ce ai obţinut un aluat moale, omogen, adaugi seminţele de anason pisate şi omogenizezi din nou.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă pentru chec sau o tavă compartimentată pentru minichecuri. Tai cubuleţe de rahat şi le presari uniform pe suprafaţa aluatului.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mediu şi coci checul circa 40 de minute, îl tai în felii după ce s-a răcit complet în tavă.
Chec cu anason
Pofta buna!