Chec cu banane, nuca si curmale
PrinteazaO reteta delicioasa de chec cu banane, nuca si curmale din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, scortisoara, zahar alba si zahar brun, oua, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, esenta de portocale, banane, nuca, smochine, curmale, stafide si coaja de portocala.
- 400g faina
- o lingurita praf de copt
- o lingurita bicarbonat
- un praf de sare
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 150g zahar alb si 50g zahar brun
- 3 oua mari
- 200ml ulei
- o lingurita esenta de vanilie
- o ligurita esenta de rom
- o lingurita esenta de portocale
- doua banane
- 50g nuca maruntita
- doua smochine
- doua curmale
- 50g stafide
- coaja de la o portocala
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C si se pregatesc doua forme de chec mai mici sau una mai mare. Formele se tapeteaza cu ulei si faina pe fund sau se poate folosi hartie de copt. Faina, sarea, nucsoara, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul se amesteca si se pun deoparte.
Ouale intregi se freaca cu zaharul pana se albesc si cresc in volum, apoi se adauga uleiul ca si la maioneza si coaja de portocala. Se incorporeaza faina si se amesteca cu o lingura de lemn, pana compozitia devine omogena, apoi se adauga bananele taiate sau zdrobite, nuca taiata marunt, stafidele, smochinele si curmalele taiate bucatele subtiri.
Se amesteca si se toarna in forme. Aluatul nu curge, este mai gros, asa ca se toarna in forme cu ajutorul unei spatule sau linguri.
Se introduc in cuptor si se lasa cam 40 minute. Dupa 30 minute e bine sa verificati daca nu cumva sau copt, mai ales daca folositi doua tavi mai mici. Cu cat compozitia este mai inalta intr-o forma, cu atat este nevoie de timp mai lung de coacere.
Checul meu s-a copt in 50 minute, de exemplu. Verificati cu scobitoarea in mijlocul checului, cat mai adanc. Cand scobitoarea iese curata, checul este copt.
Chec cu banane, nuca si curmale
Pofta buna!