Chec cu banane si dovleac
PrinteazaChec cu banane si dovleac din: piure de dovleac, banane, ulei, zahar, ou, faina, praf de copt, nuci, sare si sos de ciocolata.
- 150 g piure de dovleac
- o banană foarte coaptă
- 80 ml ulei
- 100 g zahăr
- un ou
- 225 g făină
- o linguriţă şi jumătate praf de copt
- 70 g nuci
- un praf sare
Pentru servit:
- sos de ciocolată
- felioare de banane
- nuci mărunţite
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt şi un praf de sare. Separat, se bate oul cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos. Se adaugă uleiul, piureul de dovleac şi banana fărâmitată cu furculiţa. Se amestecă şi se pun apoi făina şi praful de copt.
Se adaugă nucile, se amestecă şi se toarnă aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu făină.
Se coace 40-45 de minute şi se lasă la răcit. Se unge cu sos de ciocolată, se presară cu nuci şi se aduce la masă cu felioare de banană.
Chec cu banane si dovleac
Pofta buna!