Chec cu bezea
PrinteazaChec cu bezea din: zahar, oua, margarina, lapte, faina, cacao, lamaie, praf de copt, zahar vanilat, sare.
- 350 g zahăr
- 3 ouă
- 125 g margarina
- 125 ml lapte
- 2 pahare făină
- 2 linguri cacao
- coaja de la 1 lămâie
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile circa 20 de minute, cu 250 g zahăr şi cu zahărul vanilinat, până obţii o cremă omogenă, de culoare deschisă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Adaugi margarina tăiată în cubuleţe, iar după ce ai omogenizat din nou, torni treptat laptele, timp în care mixezi încontinuu, încorporezi treptat coaja de lămâie rasă fin şi făina cernută împreună cu praful de copt.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de chec şi torni circa 65% din compoziţie. Amesteci restul de aluat cu praful de cacao şi întinzi compoziţia peste prima. Introduci tava în cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute.
Intre timp, baţi albuşurile spumă tare, cu puţină sare, după care adaugi zahărul şi continui să mixezi, până se topesc cristalele.
Când checul este aproape copt, scoţi tava şi întinzi uniform bezeaua. Introduci din nou tava în cuptor, pentru 15 minute, la foc mic, până se formează o crustă uşor gălbuie.
Desprinzi checul de margini, cu un cuţit şi laşi checul să se răcească. Pe măsură ce îl consumi, îl tai în felii cu un cuţit cu lama umezită.
Chec cu bezea
Pofta buna!