Chec cu branza si alune

Printeaza

Chec cu branza si alune din: faina, oua, masline, branza feta sau telemea de oaie, alune de padure, ulei, lapte, praf de copt, sare, piper, unt, faina.

Ingrediente:Chec cu branza si alune

  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 150 g măsline verzi fără sâmburi
  • 150 g brânză feta sau telemea de oi
  • 50 g alune de pădure
  • 5 linguri ulei
  • 100 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper alb măcinat
  • câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron făina cernută cu praful de copt. Mixezi într-un bol gălbenuşurile cu uleiul pe care îl torni picătură cu picătură, ca la maioneză şi mixezi până obţii o pastă groasă.

Baţi albuşurile spumă tare, cu 1 vârf de cuţit de sare.

Faci o adâncitură în mijlocul amestecului cu făină, iar în mijloc pui gălbenuşurile, laptele călduţ, puţin piper şi spuma de albuşuri.

Amesteci delicat, după care încorporezi măslinele tăiate în felii, brânza tăiată cubuleţe sau rasă şi alunele mărunţite.

Amesteci uşor, cu o spatulă, pentru a nu se sfărâma ingredientele.

Torni compoziţia într-o tavă mare de chec, unsă şi tapetă cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute.

Scoţi checul din tavă după ce s-a răcit complet

 

Chec cu branza si alune

Chec cu branza si alune

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.