Chec cu branza si alune
PrinteazaChec cu branza si alune din: faina, oua, masline, branza feta sau telemea de oaie, alune de padure, ulei, lapte, praf de copt, sare, piper, unt, faina.
- 200 g făină
- 3 ouă
- 150 g măsline verzi fără sâmburi
- 150 g brânză feta sau telemea de oi
- 50 g alune de pădure
- 5 linguri ulei
- 100 ml lapte dulce pasteurizat
- 1 plic praf de copt
- sare
- piper alb măcinat
- câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron făina cernută cu praful de copt. Mixezi într-un bol gălbenuşurile cu uleiul pe care îl torni picătură cu picătură, ca la maioneză şi mixezi până obţii o pastă groasă.
Baţi albuşurile spumă tare, cu 1 vârf de cuţit de sare.
Faci o adâncitură în mijlocul amestecului cu făină, iar în mijloc pui gălbenuşurile, laptele călduţ, puţin piper şi spuma de albuşuri.
Amesteci delicat, după care încorporezi măslinele tăiate în felii, brânza tăiată cubuleţe sau rasă şi alunele mărunţite.
Amesteci uşor, cu o spatulă, pentru a nu se sfărâma ingredientele.
Torni compoziţia într-o tavă mare de chec, unsă şi tapetă cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute.
Scoţi checul din tavă după ce s-a răcit complet
Chec cu branza si alune
Pofta buna!