Chec cu branza si stafide
PrinteazaChec cu branza si stafide din: margarina, zahar, oua, branza, lamaie, vanilie, faina, stafide.
- 150 g margarină
- 1 pahar de zahăr tos
- 3 ouă întregi
- sare
- 200 g brânză de vaci
- 1 lămâie
- vanilie
- 50 g stafide
- 300 g făină
Mod de preparare:
Frecăm margarina spumă cu zahărul, adăugăm cele 3 gălbenuşuri pe rând, apoi stoarcem zeama de la 1 lămâie peste amestec şi omogenizăm.
Adăugăm un praf de sare, brânza frecată în prealabil cu albuşurile bătute spumă şi cu stafidele spălate. Parfumăm amestecul cu coajă rasă de lămâie, după care adăugăm făina, în ploaie.
Amestecăm energic, ca să se încorporeze bine, după care turnăm aluatul în tăvi unse cu unt şi tapetate, cu faină şi le introducem în cuptorul fierbinte.
Unul din secretele acestei prăjituri este coacerea. Introducem prăjitura în cuptorul fierbinte, coacem la foc iute 15 min, pentru ca aluatul să crească frumos, după care continuăm coacerea la foc potrivit încă 30 minute.
Coacem checul în forme mici, cu pereţi înalţi.
Pofta buna!