Chec cu cacao, nuci si stafide
PrinteazaChec cu cacao, nuci si stafide din: faina, zahar, apa minerala, ulei, praf de copt cu sofran, vanilie, cacao, esenta de rom, stafide, nuci, nuca de cocos.
- 3 căni făină
- 2 căni zahăr
- 2 căni apă minerală
- 3/4 cană ulei
- un plic şi jumătate praf de copt cu şofran
- o lingură esenţă de vanilie
- 2-3 linguri cacao
- esenţă de rom
- 100 g stafide
- 150 g nuci coapte
- 100 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Se pun într-un castron apa, uleiul, esenţa de rom, zahărul, esenţa de vanilie, praful de copt şi făina. Se mixează apoi până se obţine o compoziţie omogenă.
Se împarte compoziţia în două. în una din părţi se pun cacaua si nucile mărunţite, iar în cealaltă parte se încorporează nuca de cocos si stafidele.
Intr-o tavă de guguluf unsă cu ulei şi tapetată cu făină se pun cele două compoziţii, alternându-le. Se dă la cuptor la foc mediu, pentru 45-50 de minute, până ce suprafaţa checului devine fermă şi apar crăpături. Se face proba cu scobitoarea.
Se lasă la răcit în tavă, după care se portionează după dorinţă.
Pofta buna!