Chec cu cacao si curmale
PrinteazaO reteta de chec cu cacao, curmale, zahar, faina, praf de copt, lapte, unt, ou, cacao, rom, alune macinate, fructe zaharisite, scortisoara, cuisoare si coaja roasa de lamaie.
- 140 g zahăr
- 140 g făină
- 1/2 pachet praf de copt
- 125 ml lapte
- 40 g unt
- 1 ou
- 20 g cacao
- 2 linguri rom
- 40 g alune măcinate
- 200 g curmale fără sâmburi
- 150 g amestec de fructe zaharisite (sau struguri sau nuci sau migdale)
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 cuişoare măcinate
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul, untul călduţ topit, cacaua şi un ou până când devin o cremă groasă. Se încorporează romul, laptele, coaja de lămâie, scorţişoara, făina amestecată cu praful de copt şi curmalele tăiate jumătăţi (se păstrează câteva), fructele zaharisite şi nucile.
Se tapeteazâ forma de chec cu hârtie de copt unsă cu unt, se toarnă apoi aluatul obţinut, se netezeşte la suprafaţă şi se pun curmalele rămase deasupra.
Se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace aproximativ 30 de minute. Se opreşte focul şi se mai lasă checul înăuntru ca să se termine de copt şi să se răcească parţial.
Poftă bună!