Chec cu cacao si curmale

Printeaza

O reteta de chec cu cacao, curmale, zahar, faina, praf de copt, lapte, unt, ou, cacao, rom, alune macinate, fructe zaharisite, scortisoara, cuisoare si coaja roasa de lamaie.

Ingrediente:Chec cu cacao si curmale

  • 140 g zahăr
  • 140 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • 20 g cacao
  • 2 linguri rom
  • 40 g alune măcinate
  • 200 g curmale fără sâmburi
  • 150 g amestec de fructe zaharisite (sau struguri sau nuci sau migdale)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 cuişoare măcinate
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul, untul călduţ topit, cacaua şi un ou până când devin o cremă groasă. Se în­corporează romul, laptele, coaja de lămâie, scorţişoara, făina ameste­cată cu praful de copt şi curmalele tăiate jumătăţi (se păstrează câte­va), fructele zaharisite şi nucile.

Se tapeteazâ forma de chec cu hârtie de copt unsă cu unt, se toarnă apoi aluatul obţinut, se netezeşte la suprafaţă şi se pun curmalele rămase deasupra.

Se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace aproximativ 30 de minute. Se opreşte focul şi se mai lasă checul înăuntru ca să se termine de copt şi să se răcească parţial.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.