Chec cu cacao si portocale
PrinteazaChec cu cacao si portocale din: unt, ulei, suc de portocale, coaja de portocala, zahar, sare, vanilie, oua, faina.
- 110 g unt
- 40 ml ulei
- 40 ml suc de portocale
- coaja de la 1 portocală
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 2 ouă
- 270 g făină
- 1 plic praf de copt
- 3 portocale
- 2 linguri cacao
- 200 g nuci mărunţite
Pentru sirop:
- sucul de la 1 portocală
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri rom
Mod de preparare:
Amesteci untul cu uleiul şi le baţi cu zahărul până obţii o spumă. Tomi sucul de portocale, adaugi coaja, sarea şi esenţa de vanilie.
Combini ingredientele, apoi treptat pui ouăle şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cu pudra de cacao. La final, pui nucile şi portocalele descojite şi tăiate. Aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute, până trece testul scobitorii.
Pentru sirop, amesteci toate ingredientele şi tomi compoziţia obţinută peste checul scos din cuptor.
Pofta buna!