Chec cu cacao si portocale

Printeaza

Chec cu cacao si portocale din: unt, ulei, suc de portocale, coaja de portocala, zahar, sare, vanilie, oua, faina.

Ingrediente:Chec cu cacao si portocale

  • 110 g unt
  • 40 ml ulei
  • 40 ml suc de portocale
  • coaja de la 1 portocală
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 ouă
  • 270 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3 portocale
  • 2 linguri cacao
  • 200 g nuci mărunţite

Pentru sirop:

  • sucul de la 1 portocală
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri rom

 

Mod de preparare:

Amesteci untul cu uleiul şi le baţi cu zahărul până obţii o spumă. Tomi sucul de portocale, adaugi coaja, sarea şi esenţa de vanilie.

Combini ingredientele, apoi treptat pui ouăle şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cu pudra de cacao. La final, pui nucile şi portocalele descojite şi tăiate. Aluatul obţinut îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 40-50 de minute, până trece testul scobitorii.

Pentru sirop, amesteci toate ingredientele şi tomi compoziţia obţinută peste checul scos din cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.