Chec cu carne de curcan
PrinteazaChec cu carne de curcan din: curcan, ceapa, usturoi, morcov, ardei, paine, lapte, uleiu, oua, patrunjel, piper, sare.
- 1 kg carne de curcan
- 3 cepe mari
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 morcov mare
- 1 ardei capia sau gogoşar
- 3 felii pâine neagră veche de o zi
- 100 ml lapte
- 50 ml ulei
- 2-3 ouă
- 1 legătură frunze pătrunjel
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa solzi şi o căleşti în ulei încins, amestecând mereu până devine aurie. O laşi să se scurgă în strecurătoare.
Dai prin maşina de tocat carnea împreuna cu usturoiul şi pâinea, în prealabil înmuiată în lapte şi scursă prin presare între palme. Adaugi morcovul şi ardeiul rase mare, ouăle bătute, ceapa, frunzele tocate, piper şi sare după gust.
Omogenizezi compoziţia şi o laşi acoperită câteva ore, în frigider.
Impărţi compoziţia în două tăvi de chec, tapetate cu hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 30-40 de minute, taşi să se răcească în tăvi, îndepărtezi hârtia de copt şi porţionezi checul pe măsură ce se consumă.
Il poţi servi atât cald, cât şi rece.
Chec cu carne de curcan
Pofta buna!