Chec cu carne tocata si cascaval
PrinteazaChec cu carne tocata si cascaval din: paine, ceapa, rosii, carne tocata, ou, cascaval, sare, piper, patrunjel, usturoi, iaurt, smantana, foitaj.
- 3-4 felii de pâine uscată înmuiată în lapte
- 1 ceapă
- 2-3 roşii medii
- 750 g carne tocată
- 1 ou
- 200 g caş sau caşcaval
- sare
- piper
- 2 linguriţe de pătrunjel tocat
- 2 legături de pătrunjel
- 1-2 căţei de usturoi
- 250 g iaurt slab
- 75 g smântână
- 1 gălbenuş
- 1 pachet de foitaj
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi taie cubuleţe brânza şi roşiile. Amestecă ceapa, carnea, pâinea, oul, roşiile şi brânza.
Adaugă două linguriţe de frunze de pătrunjel tocate, sare şi piper. Amestecă şi dă forma unei franzele, apoi pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei.
Coace 50 de minute la foc potrivit. Când este gata, lasă puţin la răcit.
Intre timp, toacă verdeţurile mărunt şi amestecă-le cu usturoiul tocat, iaurtul si smântână.
Intinde foaia de aluat. înfăşoară compoziţia în aluat. Unge cu gălbenuş şi mai lasă la cuptor 15-20 de minute. Serveşte checul cu sosul de verdeţuri.
Chec cu carne tocata si cascaval
Pofta buna!