Chec cu ceai verde si fructe de padure
PrinteazaChec cu ceai verde si fructe de padure din: oua, zahar pudra, unt, faina, zmeura, afine, ceai verde, fistic, praf de copt, sare.
Ingrediente :
- 3 oua intregi
- 1 galbenus
- 150 g zahar pudra
- 200 g unt + 30 g pentru uns tava
- 160 g faina
- 100 g zmeura
- 100 g afine
- 1 lingurita cu varf de ceai verde
- 50 g boabe de fistic
- 1/2 plic praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C si ungeti cu unt o tava de chec. Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si bateti-le pana ce incep sa se albeasca.
Topiti untul, varsati-l in castron si adaugati praful de copt, 1 varf de cutit de sare si faina.
Amestecati din nou si incorporati apoi ceaiul verde, fructele si fisticul.
Dupa ce le-ati amestecat pe toate usor, varsati compozitia in tava, bagati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 45 de minute.
Daca vi se pare ca se coloreaza prea repede, acoperiti checul cu folie de aluminiu.
Dupa ce-l scoateti din cuptor, rasturnati-l si abia cand s-a racit, taiati-l felii.
Pofta buna!