Chec cu ciocolata si cacao
PrinteazaChec cu ciocolata si cacao din: faina, praf de copt, unt, oua, cacao, ciocolata, rom, frisca.
- 100 g făină
- 6 ouă
- 150 g unt moale
- 150 g zahăr
- 100 g ciocolată
- 1 lingură cu cacao
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- esenţă de rom
- sare
- 100 g ciocolată
- 2 linguri cu frişca lichidă
Mod de preparare:
Freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se topeşte şi totul devine o cremă fină.
Adaugă untul, ciocolata rasă şi esenţă de rom după gust. Separat, bate albuşurile cu un strop de sare şi încorporează-le în crema de mai sus, apoi adaugă făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua.
Toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină. Dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. Scoate doar după ce scobitoarea-test iese curată din prăjitură.
Lasă să se răcească în formă şi scoate checul pe un platou.
Intre timp, topeşte ciocolata la bain-ma-rie împreună cu frişca lichidă şi un strop de esenţă de rom. Toarn-o cât este călduţă în forma de chec, curăţată şi uscată între timp, şi uniformizează pe toată suprafaţa tăvii de copt.
Aşază checul răcit în tavă şi lasă la frigider până se întăreşte ciocolata.
Pofta buna!