Chec cu ciocolata si fructe uscate

Printeaza

Chec cu ciocolata si fructe uscate din: cacao, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fructe, lichior, sare.
Ingrediente:

  • 60 g cacao pudraChec cu ciocolata si fructe uscate
  • 200 g unt + 20 g pentru uns tava
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina+10 g pentru tava
  • 5 g praf de copt
  • o bucatica de coaja de portocala glasata
  • o bucatica de coaja de lamaie glasata
  • cateva fructe uscate (caisa, piersica, para)
  • 100 ml lichior de portocale
  • 1 varf de cutit sare
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Taiati cubulete cojile glasate si fructele uscate, puneti-le intr-o farfurie adanca, stropiti-le cu lichior si lasati-le sa se macereze.

Incingeti cuptorul la 210C.Cerneti impreuna faina, praful de copt si praful de cacao.

Frecati cu mixerul untul si zaharul, pana ce obtineti o crema spumoasa, adaugati ouale, unul cate unul, si la sfarsit, faina cu cacao si praf de copt. Amestecati-le bine si dupa ce aluatul a devenit neted, incorporati fructele taiate cubulete si amestecati din nou.

Ungeti cu unt si infainati o tava de chec lunga de 25 cm. Turnati in ea compozitia (se umple cam 2/3, pentru ca aluatul creste) si dati-o 35 de minute la cuptorul incins.

Cand s-a copt, lasati checul sa se odihneasca 5 minute, scoateti-l din tava si serviti-l dupa ce s-a racit, ajungand la temperatura camerei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.