Chec cu ciocolata si fructe uscate
PrinteazaChec cu ciocolata si fructe uscate din: cacao, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, fructe, lichior, sare.
Ingrediente:
- 60 g cacao pudra
- 200 g unt + 20 g pentru uns tava
- 200 g zahar
- 4 oua
- 200 g faina+10 g pentru tava
- 5 g praf de copt
- o bucatica de coaja de portocala glasata
- o bucatica de coaja de lamaie glasata
- cateva fructe uscate (caisa, piersica, para)
- 100 ml lichior de portocale
- 1 varf de cutit sare
- zahar pudra
Mod de preparare:
Taiati cubulete cojile glasate si fructele uscate, puneti-le intr-o farfurie adanca, stropiti-le cu lichior si lasati-le sa se macereze.
Incingeti cuptorul la 210C.Cerneti impreuna faina, praful de copt si praful de cacao.
Frecati cu mixerul untul si zaharul, pana ce obtineti o crema spumoasa, adaugati ouale, unul cate unul, si la sfarsit, faina cu cacao si praf de copt. Amestecati-le bine si dupa ce aluatul a devenit neted, incorporati fructele taiate cubulete si amestecati din nou.
Ungeti cu unt si infainati o tava de chec lunga de 25 cm. Turnati in ea compozitia (se umple cam 2/3, pentru ca aluatul creste) si dati-o 35 de minute la cuptorul incins.
Cand s-a copt, lasati checul sa se odihneasca 5 minute, scoateti-l din tava si serviti-l dupa ce s-a racit, ajungand la temperatura camerei.
Pofta buna!