Chec cu ciocolata si migdale
PrinteazaChec cu ciocolata si migdale
Ingrediente:
- 70 g făină
- 5 ouă
- 70 g migdale dulci
- 50 g migdale amare
- 130 g zahăr
- 150 g ciocolată de casă
- 100 g unt
- 70 g amidon
- coaja rasă de la o lămâie mică
- sare
Mod de preparare:
Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu cele amare, împreună cu două linguri de zahăr. Sparge ouăle şi separă albuşuriile de gălbenuşuri. Amestecă-le pe acestea din urmă cu restul de zahăr, migdalele măcinate, făina şi amidonul.
Adăugându-le pe rând, puţin câte puţin, şi frecând cu telul până se omogenizează. Freacă untul, ca să se înmoaie (sau înmoaie-l, punându-l într-o bucată de pânză curată şi frământându-l între degete) şi adaugă-l, de asemenea, în compoziţia obţinută.
Bateţi spumă albuşurile, cu puţină sare, şi adăugaţi-le delicat în aluat. Ungeţi cu unt o formă specială, turnaţi aluatul şi daţi la cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 40 de minute. Odată copt, lăsaţi-l să se răcească. Topiţi ciocolata la bain marie şi turnaţi-o peste prăjitură, ca o glazură.
Chec cu ciocolata si migdale
Pofta buna!