Chec cu ciocolata si migdale

Printeaza

Chec cu ciocolata si migdale

Chec cu ciocolata si migdale

Ingrediente:

  • 70 g făină
  • 5 ouă
  • 70 g migdale dulci
  • 50 g migdale amare
  • 130 g zahăr
  • 150 g ciocolată de casă
  • 100 g unt
  • 70 g amidon
  • coaja rasă de la o lămâie mică
  • sare

 

Mod de preparare:

Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu cele amare, împreună cu două linguri de zahăr. Sparge ouăle şi separă albuşuriile de gălbenuşuri. Amestecă-le pe acestea din urmă cu restul de zahăr, migdalele măcinate, făina şi amidonul.

Adăugându-le pe rând, puţin câte puţin, şi frecând cu telul până se omogenizează. Freacă untul, ca să se înmoaie (sau înmoaie-l, punându-l într-o bucată de pânză curată şi frământându-l între degete) şi adaugă-l, de asemenea, în compoziţia obţinută.

Bateţi spumă albuşurile, cu puţină sare, şi adăugaţi-le delicat în aluat. Ungeţi cu unt o formă specială, turnaţi aluatul şi daţi la cuptor, la tem­peratura de 180°C, timp de 40 de minute. Odată copt, lăsaţi-l să se răcească. Topiţi ciocolata la bain marie şi turnaţi-o peste prăjitură, ca o glazură.

Chec cu ciocolata si migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.