Chec cu ciocolata si vanilie
PrinteazaChec cu ciocolata si vanilie din: oua, unt, ciocolata, zahar, cacao, faina, praf de copt, sare, rom, ulei, praf de copt, esenta de vanilie.
Pentru blatul de ciocolată:
- 5 ouă
- 100 g unt
- 100 g ciocolată amăruie (o tabletă)
- 100 g zahăr
- 2 linguri cacao neagră
- 200 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru checul de vanilie:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 3 linguri ulei
- 50 g ciocolată albă (jumătate de tabletă)
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Prima dată faci blatul de ciocolată. Topeşti untul şi ciocolata şi mixezi până obţii o compoziţie cremoasă. Adaugi apoi zahărul, praful de sare, romul şi ouăle, rând pe rând.
La sfârşit, încorporezi făina amestecată cu cacao. Tapetezi o tavă mare de la aragaz cu hârtie de copt, unsă cu ulei şi torni compoziţia de ciocolată. Coci la temperatură medie.
La final, blatul va avea o culoare lucioasă şi va fi ferm la atingere. Laşi la răcit, după care decupezi blatul cu forma dorită: stea, inimă, pătrat. Cu ce rămâne de la decupat, faci o budincă cu lapte.
Pregăteşti checul de vanilie aşa: separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu uleiul şi esenţa de vanilie. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul şi mixezi până obţii o spumă lucioasă şi densă.
Amesteci, apoi încorporezi făina, praful de copt şi ciocolata albă rasă. Iei o tavă de chec şi torni o parte din compoziţia albă. Aşezi în mijlocul tăvii un rând de romburi (pătrate, inimi decupate), unul lipit de altul, până la capăt.
Acoperi cu restul de compoziţie albă şi dai la copt în cuptorul încălzit din timp. Feliezi numai după ce s-a răcit.
Chec cu ciocolata si vanilie
Pofta buna!