Chec cu ciocolata si vin
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de chec cu ciocolata, vin rosu, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, cacao si zahar pudra.
Ingrediente:
- 100 g ciocolată amăruie
- 4 ouă
- 200 g unt
- 100 g zahăr
- 250 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 linguriţe cacao
- 125 ml vin roşu
- 50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Incingi cuptorul cu ceva timp mai devreme de a pune checul la cuptor. De asemenea şi forma pentru chec o ungi cu grăsime şi o tapetezi cu
făină înainte de a prepara checul. Apoi separi ouăle. Baţi cu mixerul untul moale cu zahăr. înglobezi pe rând cele 4 gălbenuşuri. Amesteci bine după fiecare gălbenuş. Amesteci făina cu praful de copt, scorţişoara, cacaua, ciocolata tocată. Pui totul cu crema de unt, alternând cu vinul roşu.
Baţi albuşul de ou separat şi îl înglobezi cu un tel în compoziţia cu unt. Torni aluatul în forma pregătită şi nivelezi. Coci la cuptor vreme de circa 60 minute. Scoţi şi laşi circa 10 minute să se răcorească în formă.
După aceea îl răstorni pe un grătar şi-l laşi să se răcească complet. Pudrezi cu zahăr. Pentru a fi mai gustos, poţi să acoperi checul cu un val de frişcă bătută cu vanilie.
Poftă bună!