Chec cu cirese confiate
PrinteazaChec cu cirese confiate din: unt, zahar tos, oua, faina, lapte, cirese confiate, migdale, zahar vanilat, sare, esenta de migdale, scortisoara, praf de copt, dulceata de kiwi, frisca.
- 200 g unt
- 160 g zahăr tos
- 3 ouă
- 320 g făină
- 150 ml lapte dulce
- 100 g cireşe confiate
- 50 g migdale
- zahăr vanilinat
- sare
- esenţă de migdale
- pudră de scorţişoară
- o jumătate de pliculeţ de praf de copt
- dulceaţă de kiwi
- frişcă
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun untul moale, ouăle, zahărul tos şi un praf de sare. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă laptele dulce, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o linguriţă de esenţă de migdale şi un vârf de linguriţă de pudră de scorţişoară.
Se presară praful de copt şi făina cernută, se mixează cinci minute ca să se încorporeze ingredientele, apoi se adaugă cireşele confiate şi migdalele tăiate mărunt. Se amestecă bine cu o lingură, se toarnă aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace 40-60 de minute la foc potrivit sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească zece minute în tavă, se scoate, se îndepărtează hârtia şi se ţine să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Se feliază şi se serveşte cu dulceaţă de kiwi sau frişcă.
Poftă bună!