Chec cu ciuperci si costita
PrinteazaChec cu ciuperci si costita din: ciuperci, faina, iaurt, masline, cascaval, oua, costita.
- 400 g ciuperci
- 5 linguri făină
- 5 lingari iaurt
- 50 g măsline feliate
- 100 g caşcaval
- 4 ouă
- 2 linguri ulei
- 50 g costiţă afumată, fără os
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci ciupercile şi le căleştfîirulei până când scade apa lăsată, apoi le dai deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.
Amesteci gălbenuşurile cu iaurtul, adaugi făina, caşcavalul ras, ciupercile, măslinele, costiţa afumată şi tăiată, sare şi piper, după gust Incorporezi albuşurile şi omogenizezi cu mişcări uşoare.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată de chec şi ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor checul.
Pofta buna!