Chec cu dovleac copt
PrinteazaChec cu dovleac copt din: dovleac copt, morcov, migdale, oua, ulei, apa, zahar, faina, praf de copt, sare.
- 250 g dovleac copt
- 1 morcov ras
- 50 g migdale crude/ alune/miez de nucă
- 3 ouă
- 75 ml ulei
- 100 ml apă
- 150 g zahăr
- 200 g făină
- 1 plic de praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Amestecă pulpa de dovleac, morcovul ras şi scurs, ouăle, uleiul, apa şi zahărul până se omogenizează. Adaugă făina, praful de copt, sarea. Mărunţeşte migdalele din cuţit.
Pune o parte din ele în aluat. Toarnă compoziţia într-o tavă de chec. Dă la cuptor 40 de minute sau până trece testul scobitorii. In ultimele 10 minute, presară restul migdalelor tocate.
Pofta buna!