Chec cu fasole verde

Printeaza

Chec cu fasole verde din: faina, ulei, bors, smantana, praf de copt, sare.

Ingrediente:Chec cu fasole verde

  • 500 g făină
  • 200 ml ulei
  • 100 ml borş
  • 50 g smântână
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg fasole verde
  • 100 g unt
  • 200 g smântână
  • 50 g făină
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fierbi fasolea în apă cu sare şi o laşi să se scurgă. Topeşti untul, rumeneşti făina, adaugi smân­tână şi după câteva minute şi fasolea şi laşi totul să scadă bine.

Chec cu fasole verde

Frămânţi apoi un aluat potrivit din făină, borş, ulei, smântână, praf de copt şi sare din care întinzi două foi. Aşezi 3 foaie într-o tavă de chec unsă cu unt şi tapetată ou taină.

Răstorni apoi umplutura de fasole, aşezi a doua foaie, o înţepi cu furculiţa şi dai checul la cuptor, pentru 30 de .Ţinute. îl tai numai după ce s-a răcit în tavă.

Chec cu fasole verde

Chec cu fasole verde

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.