Chec cu fasole verde
PrinteazaChec cu fasole verde din: faina, ulei, bors, smantana, praf de copt, sare.
- 500 g făină
- 200 ml ulei
- 100 ml borş
- 50 g smântână
- 1/2 plic praf de copt
- sare
Ingrediente umplutură:
- 1 kg fasole verde
- 100 g unt
- 200 g smântână
- 50 g făină
- sare
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbi fasolea în apă cu sare şi o laşi să se scurgă. Topeşti untul, rumeneşti făina, adaugi smântână şi după câteva minute şi fasolea şi laşi totul să scadă bine.
Frămânţi apoi un aluat potrivit din făină, borş, ulei, smântână, praf de copt şi sare din care întinzi două foi. Aşezi 3 foaie într-o tavă de chec unsă cu unt şi tapetată ou taină.
Răstorni apoi umplutura de fasole, aşezi a doua foaie, o înţepi cu furculiţa şi dai checul la cuptor, pentru 30 de .Ţinute. îl tai numai după ce s-a răcit în tavă.
Chec cu fasole verde
Poftă bună!