Chec cu ficatei
PrinteazaChec cu ficatei din: ficatei, verdeata, oua, sare, piper, faina, usturoi, praf de copt, margarina.
- 1 kg ficăţei de pasăre
- 2 mâini de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel)
- 12 ouă
- sare
- piper
- 4 linguri făină
- 1 căpăţână usturoi tăiat mărunt
- 1/2 pachet praf de copt
- puţină margarină
Mod de preparare:
Prăjeşti ficăţeii, dar nu prea tare. Baţi ouăle, le amesteci cu verdeaţa, cu făina înmuiată în puţin lapte, pui sare, piper şi praf de copt.
Ungi cu margarină două tăvi mari de chec şi apoi le tapetezi cu pesmet. Torni în fiecare tavă unsă mai întâi 1/4 din compoziţie, peste care aşezi cu mâna ficăţeii rupţi în jumătăţi.
Mai torni puţină compoziţie peste ficăţei, după care aşezi 2-3 jumătăţi de ou fiert. Presari usturoiul, apoi restul de compoziţie, peste care adaugi bucăţelele de margarină.
Coci la foc potrivit, ca orice chec. Tai checul rece.
Chec cu ficatei
Pofta buna!