Chec cu fistic şi ciuperci
PrinteazaChec cu fistic şi ciuperci din: faina, praf de copt, oua, lapte, ulei de masline, sunca, branza cheddar, ciuperci, fistic, sare si piper.
- 200 g faina
- 2 lingurite cu praf de copt
- 4 oua
- 120 ml lapte
- 6 linguri cu ulei de masline
- 50 g sunca
- 180 g branza cheddar
- 3 ciuperci mari
- 100 g fistic
- 1/2 lingurita cu sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron făina cernută cu praful de copt şi sarea. într-o tigaie încinsă cu puţin ulei, trage şunca şi ciupercile tăiate după preferinţă. Separat, bate ouăle, adaugă laptele şi uleiul de măsline, şunca şi ciupercile călite. Amestecă şi toarnă compoziţia peste amestecul de ingrediente uscate din castron.
încorporează fisticul tăiat sau zdrobit, brânza dată pe râzătoare şi piperează după gust. Pune compoziţia într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul încins 45 de minute ori până ce checul capătă o culoare aurie şi apetisantă. Scoate checul pe un grătar ca să se răcorească, apoi taie-l şi serveşte.
Chec cu fistic şi ciuperci
Pofta buna!