Chec cu fistic si roscove

Printeaza

Chec cu fistic si roscove din: apă rece, zahar brun, zahar, ulei,  pudră de roşcove, praf de copt, sare, faina alba, esenţă de fistic, margarină, esenţă de rom.

 

Ingrediente:Chec cu fistic si roscove

  • 300 ml apă rece
  • 50 g zahăr brun
  • 150 g zahăr
  • 180 ml ulei
  • 2 linguri pudră de roşcove
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 380 g făină albă
  • 2 linguri esenţă de fistic

Pentru glazură:

  • 50 g margarină
  • 2 linguri pudră de roşcove
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu apa rece şi sarea. Adaugi uleiul şi mixezi pentru 2-3 minute. Pui pe rând făina cernută, praful de copt, pudra de roşcove şi omo­genizezi. La final, aromatizezi aluatul cu esenţa de fistic.

Torni compoziţia într-o tavă mare pentru chec, tapetată cu hârtie de copt. Chec de post, cu pudră de roşcove.

Coci checul la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute, până când se rumeneşte uşor la supra­faţă şi aluatul trece proba cu scobitoa­rea.

Pentru glazură, fierbi la foc mic margarina, pudra de roşcove, zahărul şi puţină apă. Când scade şi se leagă acest sirop gros, iei vasul de pe foc şi adaugi esenţa de rom.

Intinzi glazura călduţă pe checul rece şi păstrezi checul în frigider până se întăreşte glazura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.