Chec cu fistic si roscove
PrinteazaChec cu fistic si roscove din: apă rece, zahar brun, zahar, ulei, pudră de roşcove, praf de copt, sare, faina alba, esenţă de fistic, margarină, esenţă de rom.
- 300 ml apă rece
- 50 g zahăr brun
- 150 g zahăr
- 180 ml ulei
- 2 linguri pudră de roşcove
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 380 g făină albă
- 2 linguri esenţă de fistic
Pentru glazură:
- 50 g margarină
- 2 linguri pudră de roşcove
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură esenţă de rom
Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu apa rece şi sarea. Adaugi uleiul şi mixezi pentru 2-3 minute. Pui pe rând făina cernută, praful de copt, pudra de roşcove şi omogenizezi. La final, aromatizezi aluatul cu esenţa de fistic.
Torni compoziţia într-o tavă mare pentru chec, tapetată cu hârtie de copt. Chec de post, cu pudră de roşcove.
Coci checul la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute, până când se rumeneşte uşor la suprafaţă şi aluatul trece proba cu scobitoarea.
Pentru glazură, fierbi la foc mic margarina, pudra de roşcove, zahărul şi puţină apă. Când scade şi se leagă acest sirop gros, iei vasul de pe foc şi adaugi esenţa de rom.
Intinzi glazura călduţă pe checul rece şi păstrezi checul în frigider până se întăreşte glazura.
Pofta buna!