Chec cu fructe confiate si rahat
PrinteazaChec cu fructe confiate si rahat din: fructe confiate, rahat, stafide, oua, zahar, faina, unt sau margarina, sare, coniac, zeama de lamaie.
- 200 g fructe confiate (vişine, coajă de portocale, caise, ananas, afine, căpşuni etc.)
- 50 g rahat diverse culori
- 50 g stafide brune şi aurii
- 5 ouă mari
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 150 g unt sau margarină
- 1 vârf de cuţit de sare
- 50 ml coniac
- l linguriţă zeamă de lămâie
Mod de preparare:
După ce se spală şi se aleg de codiţe, stafidele se pun într-un vas în care s-a turnat şi coniacul şi se lasă acolo până se înmoaie bine.
Fructele confiate se taie mărunt, iar cele congelate se pun la scurs, apoi toate se amestecă bine cu o lingură de făină şi se dau deoparte. Se taie cubuleţe mici rahatul.
Separat, untul sau margarina se freacă vârtos cu zahărul până devine spumos.
La această compoziţie se pun şi gălbenuşurile, pe rând, amestecând continuu. Albuşurile se bat spumă, se adaugă sare şi puţină zeamă de lămâie, apoi se toarnă făina ploaie.
Se încorporează uşor, în compoziţia de mai sus, toate fructele, rahatul şi se amestecă până la omogenizare.
Această compoziţie se toarnă în forme unse cu ulei şi tapetate cu făină şi se bagă la cuptor, la foc mic, 50-60 de minute. Se serveşte după ce s-a răcit.
Chec cu fructe confiate si rahat
Pofta buna!