Chec cu fructe confiate si sos de ciocolata
PrinteazaChec cu fructe confiate si sos de ciocolata din: zahar, oua, faina, unt, lamaie, praf de copt, fructe confiate, cacao, esenta de rom, scortisoara, sare, crema de lamaie si sos de ciocolata.
- 180 g zahar
- 4 oua
- 300 g faina
- 180 g unt
- o lamaie
- o lingurita cu praf de copt
- 200 g fructe confiate
- doua lingura cu cacao
- o lingurita esenta de rom
- un sfert de lingurita cu scortisoara
- sare
- crema de lamaie
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Fructele confiate se toacă mărunt şi se pun într-un vas. Intr-un bol mai mare se mixează untul moale împreună cu zahărul tos până capătă aspectul unei creme. Separat se mixează ouăle până îşi dublează volumul şi se pun peste crema de unt.
Se adaugă sarea, praful de copt, coaja rasă şi două linguri cu suc de lămâie şi făina. Se mixează până se omogenizează, se pune un sfert din compoziţie într-un bol separat, se amestecă bine cu cacaua, esenţa de rom şi scorţişoara.
Se unge o tavă cu unt şi se presară făină, se toarnă jumă¬tate din aluatul alb, se presară fructele confiate şi restul de aluat alb. De la un capăt la celălat al tăvii se toarnă pe mijloc aluatul maro. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Se serveste caldut sau rece, cu crema de lamaie sau cu sos de ciocolata.
Chec cu fructe confiate si sos de ciocolata
Pofta buna!