Chec cu glazura de ciocolata
PrinteazaChec cu glazura de ciocolata
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 g de făină
- 200 g zahăr
- 150 g unt
- 6 linguri lapte
- 2 linguri cacao
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 2 tablete de ciocolată
Preparare:
Se pregăteşte o tavă şi se dă drumul la cuptor la temperatura de 160 de grade C. Se ung tăvile cu unt. Intr-un castron se pun untul, zahărul, ouăle, sarea, laptele, praful de copt, vanilia, coaja de lămâie si se amestecă bine cu mixerul sau o lingură de lemn până ce se topeşte zahărul (puteţi să puneţi zahăr pudră), iar la sfârşit se adaugă făina amestecându-se încet, în acelaşi sens, până obţinem un aluat pufos.
Se toarnă jumătate din compoziţie în tavă, iar în cealaltă jumătate se pune cacaua şi se completează tava astfel încât checul să fie în două culori. Tava se introduce în cuptorul încins, iar când checul este gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
Intre timp se prepară glazură de ciocolată, se topesc cele două tablete cu 2/3 linguri ulei în bain mărie. Glazura de ciocolată se pune pe chec şi se lasă să se răcească complet. Se mai adaugă şi câţiva fulgi de ciocolată pentru decor.
Pofta buna!
Uitati cum fac eu chec de post.
Ingrediente:
500g faina
300g zahar
6 linguri cacao
2 linguri praf de copt
o lingurita de bicarbonat
o sticluta cu esenta de rom
10 linguri ulei de floarea soarelui
1,5 cana de apa
4 linguri cacao
6 linguri apa
4 linguri zahar praf
150 g margarina
Mod de preparare:
Incalzim cuptorul la 180C.Amestecam faina cu praful de copt,cu bicarbonatul si cu cacaoa.
Batem intr-un bol zaharul cu uleiul,un pic de sare si cu romul.Adaugam incet,incet amestecul de faina amestecand intr-una. Amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase.Ungem cu ulei forma de chec si tapetam cu faina.
Punem aluatul de chec si dam la cuptor.Dupa 40 de minute facem testul cu scobitoarea. Cand e gata scoatem si lasam sa se raceasca in forma.Intre timp facem glazura.
Intr-o craticioara punem toate ingredientele si lasam cateva minute pe foc sa se imbine toate ingredientele. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Cand sunt reci amandoua taiem checul in doua si ungem partea de jos cu jumatate din glazura. Punem peste glazura partea de sus. Ungem checul cu restul de glazura.