Chec cu glazura de ciocolata

Printeaza

Chec cu glazura de ciocolata

Chec cu glazura de ciocolata

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 250 g de făină
  • 200 g zahăr
  • 150 g unt
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 tablete de ciocolată

Preparare:

Se pregăteşte o tavă şi se dă drumul la cuptor la temperatura de 160 de grade C. Se ung tăvile cu unt. Intr-un castron se pun untul, zahărul, ouăle, sarea, laptele, praful de copt, vanilia, coaja de lămâie si se amestecă bine cu mixerul sau o lingură de lemn până ce se topeşte zahărul (puteţi să puneţi zahăr pudră), iar la sfârşit se adaugă făina amestecându-se încet, în acelaşi sens, până obţinem un aluat pufos.

Se toarnă jumătate din compoziţie în tavă, iar în cealaltă jumătate se pune cacaua şi se completează tava astfel încât checul să fie în două culori. Tava se introduce în cuptorul încins, iar când checul este gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Intre timp se prepară glazură de ciocolată, se topesc cele două tablete cu 2/3 linguri ulei în bain mărie. Glazura de ciocolată se pune pe chec şi se lasă să se răcească complet. Se mai adaugă şi câţiva fulgi de ciocolată pentru decor.

Chec cu glazura de ciocolata.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Uitati cum fac eu chec de post.

    Ingrediente:
    500g faina
    300g zahar
    6 linguri cacao
    2 linguri praf de copt
    o lingurita de bicarbonat
    o sticluta cu esenta de rom
    10 linguri ulei de floarea soarelui
    1,5 cana de apa
    4 linguri cacao
    6 linguri apa
    4 linguri zahar praf
    150 g margarina

    Mod de preparare:

    Incalzim cuptorul la 180C.Amestecam faina cu praful de copt,cu bicarbonatul si cu cacaoa.

    Batem intr-un bol zaharul cu uleiul,un pic de sare si cu romul.Adaugam incet,incet amestecul de faina amestecand intr-una. Amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase.Ungem cu ulei forma de chec si tapetam cu faina.

    Punem aluatul de chec si dam la cuptor.Dupa 40 de minute facem testul cu scobitoarea. Cand e gata scoatem si lasam sa se raceasca in forma.Intre timp facem glazura.

    Intr-o craticioara punem toate ingredientele si lasam cateva minute pe foc sa se imbine toate ingredientele. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

    Cand sunt reci amandoua taiem checul in doua si ungem partea de jos cu jumatate din glazura. Punem peste glazura partea de sus. Ungem checul cu restul de glazura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.