Chec cu halva
PrinteazaChec cu halva din: oua, zahar, ulei, lapte, halva, esenta de rom, bicarbonat, faina, sare.
- 4 ouă
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1 cană lapte
- 400 g halva cu alune
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1 lingură bicarbonat
- 2 căni făină
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare, până îşi triplează volumul şi devine o spumă albicioasă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Adaugi uleiul picătură cu picătură, ca la maioneză şi mixezi pentru a se încorpora fiecare cantitate. Nu torni din nou ulei până când nu aii omogenizat perfect, încorporezi apoi pe rând halvaua dată pe răzătoarea cu ochiuri mari, esenţa de rom, laptele, iar la final făina cernută amestecată cu bicarbonatul.
Torni aluatul omogen într-o tavă mare de chec, pe care, în prealabil, ai tapetat-o cu hârtie de copt.
Coci în cuptorul preîncălzit, pentru circa 45 de minute, până când checul trece proba cu scobitoarea.
Scoţi checul din tavă după ce s-a răcit complet şi îl tai în felii groase de circa 2 cm.
Chec cu halva
Pofta buna!