Chec cu iaurt si ghimbir
PrinteazaChec cu iaurt si ghimbir din: iaurt, zahar, oua, faina, ghimbir, ulei, praf de copt, sare, zahar vanilinat, lamaie, zahar pudra.
- 150 g iaurt
- 2 pahare zahăr
- 4 ouă
- 3 pahare făină
- 50 g ghimbir ras
- 1/2 pahar ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 plic zahăr vanilinat
- coajă rasă de lămâie
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Mixezi albuşurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi treptat zahărul şi zahărul vanilinat şi continui să baţi până obţii o spumă tare şi omogenă. Pui gălbenuşurile unul câte unul şi amesteci delicat, cu lingura, de jos în sus.
Continui să încorporezi celelalte ingrediente, amestecând în acelaşi mod. Torni compoziţia într-o tavă pentru chec, unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute.
Scoţi checul din cuptor dacă trece proba cu scobitoarea, îl laşi să se răcească în tavă şi îl pudrezi cu zahăr, după ce s-a răcit complet.
Pofta buna!