Chec cu lămâi şi portocale
PrinteazaChec cu lămâi şi portocale din: unt, zahar, oua, portocala, dulceata de portocale, lamaie confiata, faina, zahar vanilinat, rom, sare, cuisoare, anason, praf de copt si sos de menta.
- 175 g unt
- 175 g zahar
- 3 oua
- o portocala
- 80 g dulceata de portocale
- 50 g portocala confiata
- 50 g lamaie confiata
- 175 g faina
- zahar vanilinat
- o lingura cu rom
- sare
- 2 g cuisoare
- 2 g anason
- un plic praf de copt
- sos de menta
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează untul moale cu ouăle, sarea, sucul de portocală, zahărul şi romul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se mixează până se omogenizează compoziţia. Se adaugă coaja rasă de portocală, lămâia şi portocala confiate tăiate cubuleţe, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, anasonul şi cuişoarele măcinate.
Se amestecă bine cu o lingură până se încorporează ingredientele în aluat, se toarnă într-o tavă unsă cu un şi presărată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace checul la foc mediu 35-40 de minute, verificând din când în când dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Se lasa in tava zece minute, se scoate cu grija pe un tocator si se lasa sa se raceasca omplet. Se poate servi atata cald cat si rece, simplu sau cu sos de menta.
Chec cu lămâi şi portocale
Pofta buna!