Chec cu lamaie si zahar vanilat
PrinteazaChec cu lamaie din: oua, unt, zahar, sare, faina, zahar vanilat, lamaie, praf de copt.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 100 g unt
- 14 linguri zahăr
- un praf de sare
- 8 linguri făină
- zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- coajă de lămâie zaharisită
- zeamă de lămâie
- o linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul tos şi cel vanilat, se adaugă gălbenuşurile frecate cu puţină sare, untul topit şi răcit şi coaja de lămâie. Toate se bat bine şi, la sfârşit, se pune făina şi praful de copt stins în zeamă de lămâie.
Se amestecă uşor să nu se lase şi să nu facă cocoloaşe. Separat, se pregăteşte forma de chec şi se tapetează cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120°C.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se presară pe deasupra coaja de lămâie zaharisită apoi se bagă la cuptor şi se lasă la foc mic.
După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă să se răcească. Se presară zahăr pudră şi se taie felii
Pofta buna!