Chec cu lamaie
PrinteazaChec cu lamaie din: oua, zahar, ulei, lamaie, faina, esenta de lamaie, sare.
- 8 oua
- 300 g zahar
- 8 linguri ulei
- 1 lamaie
- 350 g faina
- esenta de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Rade lămâia şi stoarce-o bine. Separat, bate albuşurile spumă cu zahărul şi cu un praf de sare. Adaugă apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul treptat şi câteva picături de esenţă de lămâie.
Adaugă făina în ploaie amestecând de jos în sus. După ce s-a încorporat pune zeama şi coajja de lămâie.
Compoziţia astfel obţinută toarn-o în tăvi unse cu unt sau margarina şi tapetate cu făină. Coace la cuptor, la foc potrivit, 45 de minute
Pofta buna!
Chec acrisor si parfumat. recomand