Chec cu lămaie si vanilie
PrinteazaIngrediente:
- 300 g făină
- 300 g mărgărină cu aromă de lămâie
- 300 g zahăr pudră
- 6 ouă
- 1 lămâie
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare:
Freci spumă margarina cu aromă de lămâie cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile unul câte unul şi încorporezi făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi un praf de sare.
La urmă pui albuşurile spumă, apoi torni compoziţia în două tăvi de chec unse cu margarină şi tapetate cu făină şi le dai la cuptorul încins pentru 35 de minute. Când sunt gata laşi checurile să se răcească in tavă, apoi le scoti, le pudrezi cu zahar si le tai felii.
Chec cu lămâie si vanilie
Poftă bună!