Chec cu lapte si cacao

Printeaza

Chec cu lapte si cacao din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, cacao, lapte, vanilie.

Ingrediente:Chec cu lapte si cacao

  • 450 g făină
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 50 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Topeşti untul, adaugi zahărul, cacaua şi laptele şi laşi să fiarbă 5-6 minute. Dacă vrei, poţi să dai deoparte câteva linguri din compoziţie pentru glazură. După ce s-a răcit, încorporezi gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt şi esenţa de vanilie.

La final, omogenizezi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă de chec tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit checul, îi poţi turna glazura de ciocolată.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.