Chec cu lapte si cacao
PrinteazaChec cu lapte si cacao din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, cacao, lapte, vanilie.
- 450 g făină
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 1 linguriţă praf de copt
- 50 g cacao
- 150 ml lapte
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Topeşti untul, adaugi zahărul, cacaua şi laptele şi laşi să fiarbă 5-6 minute. Dacă vrei, poţi să dai deoparte câteva linguri din compoziţie pentru glazură. După ce s-a răcit, încorporezi gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt şi esenţa de vanilie.
La final, omogenizezi albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o tavă de chec tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii. După ce s-a răcorit checul, îi poţi turna glazura de ciocolată.
Pofta buna!