Chec cu mac si scortisoara
PrinteazaChec cu mac si scortisoara din: unt, zahar, mac, faina, oua, vanilie, lamaie, scortisoara, rom, zahar pudra.
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 100 g seminţe mac măcinate
- 200 g făină
- 5 ouă
- 1 linguriţă esenţă vanilie
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie
- 1 lingură praf scorţişoară
- 1 lingură rom
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Baţi untul cu zahărul până obţii o cremă spumoasă, adaugi esenţa de vanilie, praful de scorţişoară, coaja de lămâie rasă şi romul.
Pui gălbenuşurile, unul câte unul şi treptat făina, care a fost amestecată în prealabil cu macul măcinat. La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute spumă.
Compoziţia obţinută o torni într-o formă de chec tapetată. Coci la temperatură potrivită şi-l scoţi din tavă când este complet răcit. îl pudrezi, dacă vrei, cu zahăr înainte de a-l servi.
Pofta buna!