Chec cu marmelada
PrinteazaChec cu marmelada
- 1/2 kg marmeladă
- 2 linguri lapte sau apă
- 2 linguri ulei
- 220 g făină
- 2 linguriţe rase bicarbonat
- 2 linguri rom
- vanilie
- 150 g nuci
- 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ)
- ulei pentru uns forma
Mod de preparare:
Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se face ca o cremă. Se adaugă uleiul, făina, bicarbonatul, vanilia şi rom după gust.
Când pasta este bine amestecată, se adaugă 150 g nuci tăiate în lung, precum şi 1-2 Iinguri de fructe zaharisite (sau din dulceaţă) tăiate mărunt şi puse mai întâi la macerat cu puţin rom.
Se unge o formă de tablă, dreptunghiulară, cu unt sau cu ulei, se presară făina şi se toarnă compoziţia.
Se coace la foc potrivit (mal mult moale) circa o oră. Se încearcă cu un pai (dacă s-a copt nu se lipeşte miezul).
Şi către sfârşit, dacă este necesar, se acoperă cu o hârtie.
Când este coaptă se răstoarnă şi după ce s-a răcit complet, de preferinţă a doua zi, se taie felii.
Pofta buna!