Chec cu menta si cascaval
PrinteazaChec cu menta si cascaval din: cascaval, oua, lapte, unt, faina, praf de copt, sare, piper, boabe de mazare, menta, masline verzi, unt, faina.
- 200 g cascaval
- 4 oua
- 150 ml lapte
- 60 g unt sau 60 ml ulei de masline
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- piper macinat
- 2 linguri boabe de mazare sau fasole verde
- 1 legatura menta verde
- 150 g masline verzi
- cate 1 lingura unt si faina pentru tava
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 180 “C (foc mediu). Razi caşcavalul. Topeşti untul într-o crăticioară introdusă în cuptor, la foc mic, apoi îl laşi să se mai răcească.
Mixezi într-un bol ouăle cu sare şi piper după gust. Adaugi caşcavalul ras, laptele, menta fin tocată şi untul topit. Cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt. încorporezi treptat amestecul cu ouăle, apoi mazărea fiartă, răcită şi scursă şi rondelele de măsline. Amesteci uşor, până la omogenizare.
Intr-o tavă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină, întinzi uniform compoziţia şi o coci timp de 50 de minute. Laşi checul să se răcească în tavă, după care îl tai în felii groase de 2 – 2 1/2 cm.
Chec cu menta si cascaval
Pofta buna!