Chec cu mere, nuca si stafide
PrinteazaChec cu mere, nuca si stafide din: mere, zahar, ulei, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, scortisoara, nuci, stafide, zahar vanilinat, zahar pudra.
- 6 mere
- 1 1/2 ceaşcă zahăr
- 1 ceaşcă ulei
- 3 ceşti făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1/2 ceaşcă nuci tăiate mare
- 1/2 ceaşcă stafide
- 1 plic zahăr vanilinat
- 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 200 ml. Decojeşti merele, le cureţi, le tai în felii subţiri şi le pui într-o cratiţă, la foc mic, împreună cu zahărul. Laşi pe foc doar până când se topeşte zahărul, iar merele se înmoaie.
Iei cratiţa de pe foc şi adaugi pe rând o parte din făină cernută, aromele, sarea, nucile şi stafidele. Amesteci în continuare şi adaugi uleiul alternând cu restul de făină şi praful de copt. Compoziţia obţinută va avea consistenţa unei smântâni groase.
Torni compoziţia în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coci checul la foc mediu, timp de 45-50 de minute, în cuptorul preîncălzit. Scoţi checul din cuptor după ce a trecut proba pe care o faci aluatului cu scobitoarea.
După ce s-a răcit complet, pudrezi checul cu zahăr pudră, din belşug şi îl tai în felii.
Chec cu mere, nuca si stafide
Pofta buna!