Chec cu mere, nuca si stafide

Printeaza

Chec cu mere, nuca si stafide din: mere, zahar, ulei, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, scortisoara, nuci, stafide, zahar vanilinat, zahar pudra.

Ingrediente: Chec cu mere, nuca si stafide

  • 6 mere
  • 1 1/2 ceaşcă zahăr
  • 1 ceaşcă ulei
  • 3 ceşti făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 ceaşcă nuci tăiate mare
  • 1/2 ceaşcă stafide
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 200 ml. Decojeşti merele, le cureţi, le tai în felii subţiri şi le pui într-o cratiţă, la foc mic, împreună cu zahărul. Laşi pe foc doar până când se topeşte zahărul, iar merele se înmoaie.

Iei cratiţa de pe foc şi adaugi pe rând o parte din făină cernută, aromele, sarea, nucile şi stafidele. Amesteci în continuare şi adaugi uleiul alternând cu restul de făină şi praful de copt. Compoziţia obţinută va avea consistenţa unei smântâni groase.

Torni compoziţia în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coci checul la foc mediu, timp de 45-50 de minute, în cuptorul preîncălzit. Scoţi checul din cuptor după ce a trecut proba pe care o faci aluatului cu scobitoarea.

După ce s-a răcit complet, pudrezi checul cu zahăr pudră, din belşug şi îl tai în felii.

 

Chec cu mere, nuca si stafide

Chec cu mere, nuca si stafide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.