Chec cu mere, nuci, ghimbir si brandy
PrinteazaChec cu mere, nuci, ghimbir si brandy
- 500 g mere curăţate şi tăiate în felii
- 1/2 de lămâie (suc şi coajă rasă)
- 4 linguri de brandy
- rom sau esenţă
- 50 g stafide
- 100 g nucă tăiată
- 1 vârf de cuţit de ghimbir sau scorţişoară
- 200 g unt
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 300 g făină
- 2 linguriţe de praf de copt
- 75 g gem de caise încălzit şi trecut prin sita
- 2 linguri de zahăr pudră
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la temperatură bună (200 grade), se unge cu ulei o tavă de chec şi se tapetează cu făină. Amestecaţi merele cu două linguri de suc de lămâie. Separat se pun brandy, stafidele, nucile şi ghimbirul.
În alt vas, amestecaţi untul, zahărul, coaja de lămâie cu mixerul timp de cinci minute, apoi adăugaţi ouăle şi bateţi bine până devine ca o pastă. Adăugaţi merele şi cerneţi deasupra făina şi praful de copt. Amestecaţi bine cu o lingurăşi adăugaţi stafidele cu nucile şi ghimbirul.
Puneţi compoziţia în tavă cu lingura şi daţi la foc tare timp de 30 de minute, apoi reduceţi temperatura la 180 de grade şi lăsaţi să stea până la o oră. După ce s-a copt, lăsaţi câteva minute, apoi răsturnaţi pe un grătar de sârmă.
Pofta buna!